Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας λειτουργούμε αυτήν την χρονική περίοδο το νέο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο «Νέα Ορεστιάδα, κάθε δρόμος και μια ιστορία…».

Οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα ενημερώνονται σχετικά με την ιστορία των οδών της Νέας Ορεστιάδας, μελετούν το αρχικό και το σημερινό πολεοδομικό σχέδιο της πόλης μας, εντοπίζουν τα δημόσια κτήρια πάνω στο σχεδιάγραμμα της πόλης, ακολουθεί παιχνίδι αντιστοίχισης εικόνων και οδών και τέλος, παρακολουθούν τα παιδιά βίντεο σχετικό με την ιστορία των δρόμων.

 Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας συμβάλλοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών οργανώνει και παρουσιάζει στον χώρο του Μουσείου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χριστός γεννάται, χαρά στον κόσμο…»

Σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά την σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων και τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

 Ομιλία του προέδρου του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας.

 Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας είμαστε ένας ανοιχτός σύλλογος με σκοπό τη διάδοση γνώσης, τη μελέτη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Στον διαδικτυακό μας τόπο θα προσπαθήσουμε να έχουμε περιεχόμενο, λειτουργικότητα αλλά και αισθητική ώστε η εμπειρία του επισκέπτη μας να είναι το δυνατόν πιο ευχάριστη και εποικοδομητική.