Η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας εκπροσώπησε την πόλη μας σε Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ που έγινε στην Κέρκυρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν χορωδίες από όλη την Ελλάδα και είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ τα τραγούδια που ερμήνευσε η Χορωδία του Μουσείου προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στους θεατές.

Το πρόγραμμα των διοργανωτών του Φεστιβάλ περιελάμβανε και ξενάγηση για την Χορωδία σε πολλά αξιοθέατα στο νησί των Φαιάκων, όπως:
1) Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, που ξεκίνησε να χτίζεται το 1589 και στον οποίο φιλοξενούνται σήμερα τα λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα Τριμυθούντος, πολιούχου της Κέρκυρας.
2) Στο Αχίλλειο, γνωστό και ως παλάτι της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Πριγκίπισσα Σίσσυ) της Αυστροουγγαρίας, όπου βρίσκεται το παγκοσμίου φήμης άγαλμα του Αχιλλέα Θνήσκοντος.
3) Στο κτήμα του Μον Ρεπό, τα πρώην θερινά ανάκτορα της Ελληνικής Βασιλικής οικογένειας, όπου σήμερα στεγάζεται μεταξύ άλλων το Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης.
4) Στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, όπου φιλοξενούνται εξαιρετικής ομορφιάς τεχνουργήματα από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κεντρική και την Νοτιοανατολική Ασία.
5) Στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, που δεσπόζει πάνω από την Παλιά Πόλη.
6) Στο ονομαστό Κανόνι, που παρέχει ανεμπόδιστη και μαγευτική θέα προς το Ποντικονήσι και τα Μοναστήρια του Παντοκράτορα Σωτήρα Χριστού και της Παναγίας των Βλαχερνών.

Η Χορωδία πέρασε με το φέριμποτ από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα. Με την ευκαιρία του ταξιδιού, η Χορωδία στον πηγεμό για την Κέρκυρα σταμάτησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, ένα από τα σημαντικότερα και εντυπωσιακότερα Μουσεία της Ελλάδας, ενώ στην επιστροφή σταμάτησε στο Μέτσοβο, όπου οι χορωδοί περιηγήθηκαν στην πόλη του Μετσόβου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ γεύτηκαν και εκλεκτά τοπικά εδέσματα, όπως γίδα βραστή, ψητό αρνάκι και κατσικάκι, τυρί Μετσοβόνε.